Idealnie równe bułki dzięki dzielarkom

Czy zastanawialiście się kiedyś, dlaczego bułeczki widoczne na półkach w piekarni są idealnie równe? Gdy kupujemy je i później bierzemy do rąk, okazuje się, że ważą także podobnie. Jak to możliwe? Przecież masowe wypiekanie bułek przy odmierzaniu ciasta przez człowieka przy zastosowaniu wagi, zabrałoby mnóstwo czasu! Jest to zupełnie nieopłacalne. Dzisiejsza technologia umożliwia stosowanie rozwiązań, dzięki którym pewne prace można zdecydowanie przyspieszyć.

Dzielarka do przygotowywania ciasta i pieczenia

precyzyjne dzielarkiW przypadku idealnie równych bułek o tej samej masie, jest to możliwe dzięki maszynom takim jak precyzyjne dzielarki. Zostały zaprojektowane w taki sposób, aby posiadały wszystkie ważne w piekarni funkcje – a więc zarówno dzielenie ciasta na równe części pod względem wagi, formowanie odpowiednich kształtów, jak i posypywanie mąką w odpowiednim momencie. Nowoczesne dzielarki pełnią równocześnie funkcję pieca, ponieważ dzięki systemowi zamkniętego smarowania można posmarować olejem blachę i przystąpić od razu do pieczenia. Zatem jedno urządzenie łączy w sobie funkcję wielu, jest to rozwiązanie godne uwagi i przynoszące wiele korzyści. Przede wszystkim, dokonujemy jednego zakupu a nie kilku, tym samym oszczędzamy miejsce w zakładzie pracy. Nie ma też potrzeby zatrudniania osób, które przenosiłyby ciasto z dzielarki do pieca, ponieważ taki etap prac nie zachodzi.

Konieczne jest jedynie wyciąganie gotowych wypieków z pieca. Bez wątpienia stosowanie dzielarki przyniesie wiele korzyści, wśród których można wymienić właśnie oszczędność miejsca i czasu. Chyba żadna nowoczesna piekarnia nie mogłaby sobie pozwolić na brak takiego urządzenia jak dzielarka, która zaprojektowana została w zgodzie z najnowszymi technologiami. To podstawowe wyposażenie piekarni.